La colegiul nostru, elevii participă la activități din cele mai diverse, una dintre acestea fiind și prezentarea Proiectului "Punem Iașul pe harta Camino!" cu tema “El Camino de Santiago - un drum milenar”, ce urmăreste să crească nivelul de conștientizare al tinerilor privind necesitatea abordării unui stil de viață sănătos, prin interacțiunea cu tineri din România, Republica Moldova și din țări ale Uniunii Europene.

El Camino înseamnă Drumul, indiferent pe care dintre multele sale rute posibile ai alege-o. Scoica sau Săgeata Galbenă sunt semnele că un călător se află pe calea cea bună. "Buen Camino!" este salutul standard, iar "Ultreia!" este urarea pelerinilor aflați în miscare. Camino de Santiago este un pelerinaj care se face pe jos, călare sau cu bicicleta, până la Santiago de Compostela, în Spania.

Un grup de elevi din clasa a XII-a E, împreună cu dra dirigintă prof. Irina Doboș, au participat la Conferința Internațională cu tema “El Camino de Santiago - un drum milenar”, organizată la Iași, Vineri 1 noiembrie 2019, în sala “Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu.

“Camino de Santiago” sau ''Drumul lui Iacob'' în traducere liberă, este un pelerinaj care se face pe jos, călare sau cu bicicleta până la mormântul Apostolului Iacob cel Mare care se află la Santiago de Compostela, în Spania. Pe acest drum se presupune că ar fi mers și predicat Apostolul Iacob și ar fi încercat să ajungă la capătul lumii.