Documente legate de posibilitatea achizitionarii unui calculator prin programul Euro 200
 
Beneficiari ai acestui program pot fi elevii cu un venit brut pe membru de familie de maxim 250 de lei. La stabilirea acestuia se iau in calcul veniturile realizate de familie in luna precedenta depunerii cererii (martie 2020), exceptie facand alocatia de stat, alocatia complementara, alocatia pentru familia monoparentala, bugetul personal complementar pentru persoane cu handicap, burse de studiu sau sociale.
 
Ajutorul financiar se acorda o singura data in cadrul unei familii
 
Acte necesare:
  • Cerere
  • Copie certificat de nastere sau carte de identitate elev
  • Copie certificate de nastere sau acte de identitate pentru ceilalti membri ai familiei
  • Adeverinte din care rezulta calitatea de elev sau student a celorlalti frati
  • Adeverinta eliberata de unitatea de invatamant cu media generala si numarul de absente in anul scolar anterior
  • Acte doveditoare in original privind veniturile membrilor familiei (pentru luna martie 2020) - adeverinte de salariat, cupoane de pensie
  • Declaratie pe propria raspundere a parintelui, tutorelui, reprezentantului legal sau a ocrotitorului legal, dupa caz, sau data personal de catre cei cu varsta de peste 18 ani, in sensul ca venitul brut lunar pe membru de familie se incadreaza in plafonul prevazut de art. 2 alin. 2 din Legea 269/2004 cu modificarile si completarile ulterioare si ca dispun de diferenta de bani penrtru achizitionarea unui calculator cu o configuratie minima standard

Documente:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La colegiul nostru, elevii participă la activități din cele mai diverse, una dintre acestea fiind și prezentarea Proiectului "Punem Iașul pe harta Camino!" cu tema “El Camino de Santiago - un drum milenar”, ce urmăreste să crească nivelul de conștientizare al tinerilor privind necesitatea abordării unui stil de viață sănătos, prin interacțiunea cu tineri din România, Republica Moldova și din țări ale Uniunii Europene.

El Camino înseamnă Drumul, indiferent pe care dintre multele sale rute posibile ai alege-o. Scoica sau Săgeata Galbenă sunt semnele că un călător se află pe calea cea bună. "Buen Camino!" este salutul standard, iar "Ultreia!" este urarea pelerinilor aflați în miscare. Camino de Santiago este un pelerinaj care se face pe jos, călare sau cu bicicleta, până la Santiago de Compostela, în Spania.

Un grup de elevi din clasa a XII-a E, împreună cu dra dirigintă prof. Irina Doboș, au participat la Conferința Internațională cu tema “El Camino de Santiago - un drum milenar”, organizată la Iași, Vineri 1 noiembrie 2019, în sala “Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu.

“Camino de Santiago” sau ''Drumul lui Iacob'' în traducere liberă, este un pelerinaj care se face pe jos, călare sau cu bicicleta până la mormântul Apostolului Iacob cel Mare care se află la Santiago de Compostela, în Spania. Pe acest drum se presupune că ar fi mers și predicat Apostolul Iacob și ar fi încercat să ajungă la capătul lumii.

 

   

Stack Up Day este ziua Mondială a Recordurilor Guinness, de promovare a speed stacks în toată lumea. Este ziua în care se dorește stabilirea unui nou record mondial pentru cei mai mulți oameni care se ocupă cu acest sport în mai multe locuri într-o singură zi. Elevii școlii noastre au participat alături de voluntari de la Asociația ”ASNatura” la activitățile care s-au desfășurat în sala de sport.